Buat renungan saudara-saudara ku yang memilih wadah keganasan dalam perjuangan:
"Bukanlah tujuan Nabi itu diturunkan untuk membunuh manusia kafir tetapi adalah untuk mengeluarkan manusia dari kekafiran".

Monday, February 10, 2014

Syiah: Pra syarat ugama yang benar itu mesti telus

Kebenaran dan ketelusan itu tidak boleh dipisahkan. Islam itu agama yang benar, sebagai agama yang benar ia tidak ada kompromi dengan ketelusan.

Tidak ada pengiktirafan dengan apa yang dinamakan taqiyah (berpura-pura) dalam ajaran Islam kecuali muslihat yang berupa taktikal atau strategi dalam peperangan.

Islam tidak mengajarkan hipokrit dan tiada ajaran-ajarannya terselindung yang perlu dirahsiakan dari pengetahuan umum. Islam diajarkan secara terbuka dan siapa sahaja boleh mempersoalkan ajarannya tanpa dihalang. Kebenaran Islam ditegakkan melalui hujah, bukan dengan pedang.

Hanya agama yang bathil dan ajaran sesat sahaja yang takut berhujah dan selalu berahsia kerana bimbang kebohongannya terbongkar.

Ajaran atau mazhab Syiah timbul pada kurun kedua selepas nabi Muhammad wafat. Penyelewengan Syiah telah didedahkan secara terperinci oleh Maulana Johari http://bit.ly/1aZnatA .

Walaupun kalimah syahadah Syiah berbeza dengan syahadah ahli sunah waljamaah, tetapi secara zahirnya sukar untuk kita mengatakan golongan Syiah ini adalah kafir.

Mereka telah menambah beberapa kalimah kepada kalimah syahadah yang asal, yang tentunya kalimah syahadah mereka itu tidak pernah diucapkan oleh Nabi dan para sahabatnya.

Selain dari kalimah syahadah yang asal yang juga digunapakai oleh ahli sunah waljamaah, Syiah menambah kata-kata,”Abu Bakar, Umar, Osman, Siti Aisyah dan Hafsah adalah ahli neraka, dan Ali bin Abi Talib adalah wali (pembantu) Allah”.

Ali bin Abi Talib sendiri pun tidak pernah mengucapkan kalimah syahadah seperti itu.

Kalau kita melihat dengan cara pemikiran rasional, Syiah ini timbul hasil dari pertelingkahan politik, dalam hendak menentukan kepimpinan umat Islam selepas kewafatan Khalifah Ali bin Abi Talib.

Syaitan telah masuk campur dalam pertelingkahan ini, yang memang mahu melihat umat Islam menjadi sesat.

Tujuan utama nabi dan rasul diturunkan adalah untuk mengajak atau menyeru manusia untuk mentauhidkan Tuhan, menghapuskan perbuatan syirik. Walaupun kebanyakan Nabi dan Rasul pernah menjadi pemimpin kepada kaumnya tetapi tidak semua Nabi dan Rasul itu menjadi pemimpin dan raja kepada kaumnya.

 Tidak dinafikan, Nabi Muhamad adalah juga seorang pemimpin kepada umat Islam selain baginda menjalankan kewajipannya sebagai Rasul. Selepas kewafatannya, siapa saja boleh menjadi pemimpin kepada umat Islam dan tidak ada nas atau hadis yang mengatakan urusan memimpin umat Islam mesti dipegang oleh waris baginda.

 Begitu juga bagi meneruskan tugas ‘rasul’ bagi mengajak dan menyeru manusia untuk  mentauhidkan Tuhan juga tidak pernah diletakkan di bahu waris dan keturunan baginda. Sebaliknya urusan ‘rasul’ mengajak manusia ke jalan tauhid itu dipikul oleh alim ulamak dengan berpandukan Quran dan Hadis yang ditinggalkan oleh baginda itu.

Sedar dan insaflah wahai golongan Syiah. Usah menurutkan hawa nafsu dan syaitan durjana itu. Kembalilah kepada ajaran Islam yang asal lagi benar. Husien telah mati dibunuh dan Hamzah bapa saudara nabi juga telah mati dibunuh. Pembunuh mereka pasti mendapat balasan dari Tuhan, tidak perlulah kita pula yang menanggung dosa orang-orang yang terdahulu.

Dalam Quran sudah jelas, orang beriman dan beramal soleh akan memperoleh balasan syurga. Bukanlah menyiksa diri kerana menyesal atas perbuatan salah moyang kita itu sebagai dikira amalan soleh.

Quran itu sudah lengkap, tidak akan ada lagi wahyu yang akan turun kepada sesiapa, kerana Nabi Muhammad adalah Nabi dan Rasul terakhir.

Tidak dinafikan unsur Syiah ini pernah mempengaruhi alam Melayu kita ini. Mereka membesar-besarkan keturunan saidina Ali. Kacip Fatimah dan Tongkat Ali adalah tumbuhan herba yang mengambil sempena nama saidina Ali dan isteri baginda Fatimah. Dalam jampi serapah Melayu juga terdapat nama saidina Ali. Dalam mentera ilmu kebatinan silat Lincah juga ada disebut nama saidina Ali.

Kepada orang Syiah, saidina Ali mempunyai kebolehan yang luar biasa, mempunyai cerita-cerita kesaktian tentang baginda. Saya dulu di masa kecil pernah mendengar ustaz yang datang berceramah di kampung bercerita tentang kesaktian-kesaktian saidina Ali yang langsung tidak masuk akal.


Kehebatan dan kesaktian saidina Ali ini direka dan dicipta untuk politik jangka panjang puak Syiah. Mereka mahu kita percaya keturunan saidina Ali yang dikenali imam-imam yang maksum itu mempunyai kelebihan-kelebihan yang luar biasa, mendapat wahyu dari Tuhan, mempunyai darjat yang tinggi di sisi Tuhan. Akhirnya apabila kepercayaan ini telah tertanam kuat dalam diri kita semua, kita tidak akan mampu lagi untuk menolak mereka menjadi pemimpin umat Islam kerana percaya pemimpin mereka itu adalah pemimpin pilihan Allah.

1 comment:

CEO_Siber said...


Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

LIHAT BUKTI DI SINI
LIHAT BUKTI DI SINI

'Please Note'

- Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

- Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

- Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

- UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

- UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

- UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..

Boikot Barangan Yang Membiayai Kekejaman Israel

my playlist


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com